Treballa des del sofà de casa

4 de maig de 2016 By adminmetacom

Treballa des del sofà de casa

Treballes a una oficina? T’has plantejat mai la idea de poder treballar des de casa? Avui en dia milers d’autònoms al nostre país ho poden fer i treballen des del sofà més còmode el món, el de casa seva.

 

Potser per alguns el teletreball pot ser una situació irreal, però per d’altres treballar còmodament des del sofà és el seu mode de vida.

A l’Estat espanyol, només un 27% de les empreses aposten pel teletreball, segons les dades de

Hem parlat amb alguns treballadors per compte pròpia de diferents àmbits i que tenen tot tipus d’opinions al respecte:

La Maria és dissenyadora i li resulta molt còmode treballar des de casa. Per ella “treballar a casa és un regal. No m’he de desplaçar a l’oficina i puc treballar còmodament des del sofà si em ve de gust.” A més de la comoditat, destaca que s’estalvia molts diners, ja que no ha de fer molts desplaçaments i pot dinar a casa, el qual també resulta molt agradable.

D’altra banda, el Roger, que és programador informàtic, apunta que el teletreball té els seus pros i contres: “M’encanta la idea de poder anar canviant d’ubicació amb el meu ordinador portàtil. Un dia treballo a la taula i un altre estic còmodament assegut al sofà, però de vegades hi ha més elements que em despisten com les feines pendents de casa”.

La Roser, administrativa i comptable explica “a la meva empresa vam iniciar una prova pilot després de tenir el meu primer fill. Vaig plantejar la idea de treballar des de casa, ja que m’era difícil conciliar la vida laboral amb la vida personal. El primer que vaig fer quan vaig començar a treballar des de casa va ser comprar-me el sofà, que per mi, era el més còmode del món i vaig encertar. Ara tinc l’espai de treball en el lloc més còmode de casa.”

Si alguna cosa podem aprendre d’aquestes tres experiències és que la comoditat és un factor clau en el treball des de casa. A l’hora de muntar l’espai en el qual treballarem a casa s’han de tenir en compte alguns factors com:

  • L’espai de treball: Pot ser un escriptori tradicional o de disseny. En el cas que decidim treballar còmodament des del sofà, ha de permetre seure amb certa ergonomia per tal d’evitar males postures i problemes de salut posteriors.

  • Evitar les distraccions: A casa, moltes vegades, ens poden assaltar certes distraccions domèstiques: He de posar una rentadora, que faig avui per dinar, hauria de passar l’aspiradora… En fi, cal molta força de voluntat per separar el moment feina, del moment llar.

  • Una bona planificació: Si, en general, totes les feines requereixen d’una bona planificació, el fet de treballar a casa poden requerir un plus. Per una banda, tenim el factor anterior d’evitar les distraccions, per tant una bona planificació pot ajudar també a calendaritzar els moments que son de feina i els que són de casa.

Què et sembla? T’agradaria poder treballar còmodament des del sofà?

COMMENTS

Deixa un comentari